Пробни онлајн завршни тест

Обавештење о првом пробном завршном тестирању за ученике осмих разреда

Драги родитељи и ученици,

Као што сте се већ у последње четири недеље навикли, док траје Настава на даљину, све што се тиче организације рада школе, функционише путем интернета. У вези са тим, шаљемо вам информације у вези са организацијом Првог пробног онлајн Завршног тестирања.

          Онлајн тест (први пробни завршни испит) за самопроцену знања ће се реализовати преко платформе mojaucionica.gov.rs.

          Завод за вредновање квалитета образовања и васпитања је припремио демо верзију теста „Упознај окружење за самопроцену знања“,  који треба вам да послужи да се на време, пре тестирања упознате са платформом. Након што добијете налоге од одељењских старешина, очекује се да ћете од 14. априла 2020. године моћи да приступите платформи како би проверили приступ, упознали се са окружењем, погледали упутства и урадили демо тест. Демо тест ће имати четири питања како бисте имали прилику да видите какав тип питања вас чека на тесту, и где ћете моћи да се упознате са начином решавања.

Термини за онлајн тестирање

Oнлајн пробно тестирање ће бити спроведено по следећем распореду:

  1. априла 2020. – тест из српског/матерњег језика
  2. априла 2020. – тест из математике
  3. априла 2020. – комбиновани тест

 

           Сваки тест ће бити доступан 12 сати (од 8.00 до 20.00) , како бисте могли да му приступите у време кад вам породични услови дозвољавају.

           Преко платформе mojaucionica.gov.rs и налога који вам је проследио одељењски старешина, приступате решавању тестова.

           На почетку сваког теста бирате језик на ком радите тест.

           Свако од вас ће моћи само једном да приступи решавању теста, и тест ће бити временски ограничен! То значи да када приступите тесту, морате и да га завршите у року предвиђеном за рад. На почетку теста, добијате обавештење о дужини трајања тестирања.

          Повратну информацију о резултатима теста моћи ћете да видите након дванаесточасовног истека времена за решавање теста, када ће решења бити доступна. Резултатима ћете моћи да приступите и га анализирате ( логовањем на платформу са истим приступним налогом као и за решавање тестова).

          Анализе задатака сва три теста ће бити емитоване и на каналу РТС 3, у терминима који ће накнадно бити утврђени.

 

 

Управа ОШ „Бранко Радичевић“