Обавештавамо вас да је Кризни штаб за сузбијање заразне болести Covid-19, на седници одржаној 4. новембра 2021. године донео следећу одлуку:

Распуст за ученике основних школа траје од 8. до 12. новембра 2021. године. Први наставни дан је 15. новембар 2021. године, а настава ће се одвијати по следећем распореду:

– млађи разреди (од I до IV) – пре подне;

– старији разреди (од V до VIII) – после подне.

 

 

Пријем првака одржаће се у среду 01.09.2021.године, испред школе (школском дворишту) са почетком у 12,30 минута.

     Ученици од 5 - 8 разреда у среду 01.09.2021. године похађаће наставу у првој смени од 8:00 сати, а ученици од 2 - 4 разреда долазе у поподневну смену од 13:30 часова.

 

 

Под покровитељством Владе Републике Србије и Кабинета председнице Владе, марта 2021. године, почела је са радом Национална платформа „Чувам те“, као прва национална платформа за превенцију и заштиту од насиља у школама у Републици Србији. Платформа је успостављена са циљем координације и јачања интерсекторске сарадње надлежних институција у превенцији и сузбијању насиља, посебно вршњачког насиља. Истовремено, платформа је и алат који институцијама и грађанима помаже у борби против насиља које се дешава и према запосленима у установама образовања и васпитања.

Имајући у виду да је дошло до делимичног побољшања актуелне епидемиолошке ситуације, као и процене Кризног штаба, почевши од 19. априла 2021. године, настава ће се реализовати на начин како је то било организовано пре преласка на онлајн наставу 15.3.2021. године.

Млађи разреди су у првој смени од 8:00 часова, по већ устаљеном распореду, а старији од V до VIII разреда полазе у 13:00 часова, по следећем распореду: група Б - понедељак, среда и петак, а група А – уторак и четвртак.

Поштовани ученици и родитељи,

Од 23. марта 2021. године почињу часови  припреме за полагање пријемног испита из хемије у Осмој београдској гимназији  за ученике који хоће да упишу одељења ученика са посебним способностима за биологију и хемију.  Наставу  изводе професори хемије Осме београдске гимназије, а ради успешне припреме за полагање  пријемног испита. Часови се изводе за ученике који уживају изучавајући хемију и бесплатни су.

 Поштовани ученици и родитељи,

 Друго полугодиште школске 2020/2021. године почиње у понедељак, 18.01.2021. године.

 Настава у пoподневној смени одржава се за ученике I, II, III и IV разреда.

 Настава у преподневној смени за ученике V, VI ,VII и VIII разреда.

Поштовани родитељи,

На основу Дописа МПНТР бр. 610-00-01358/2020-07 од 27.11.2020. године, у обавези смо да реализујемо наставу на даљину за ученике другог циклуса образовања – од петог до осмог разреда.

-Настава за ученике од првог до четвртог разреда, у нашој школи се остварује  кроз непосредни образовно-васпитни рад у преподневној смени у две групе са часовима у трајању од 30 минута.

-Рад у боравку остаје исти, сатница рада такође.

- Настава, за ученике од петог до осмог разреда, од 30.11.2020. године, реализује се на даљину (онлајн), уз искључиво коришћење платформе Гугл учионица.

 Поштовани родитељи,

како би се смањио ризик од инфекције и ширења заразе потребно је примењивати опште превентивне мере и препоруке Плана превентивних мера за спречавање појаве и ширења заразних болести. Стога Вас упућујемо на следећи документе:

Упутства о мерама заштите

Препоруке за превенцију - Институт за јавно здравље Србије "Др. Милан Јовановић Батут"

 

ПРАВИЛА ПОНАШАЊА И ПРЕВЕНТИВНЕ МЕРЕ  ЗА СПРЕЧАВАЊЕ ПОЈАВЕ И ШИРЕЊА ЕПИДЕМИЈЕ ЗАРАЗНЕ БОЛЕСТИ

 

·        Сваки дан, пре поласка у школу, родитељи треба да измере детету температуру и у случају да има симптоме који указују на могућност заразе, родитељ обавештава одељењског старешину, а дете остаје код куће.

·        Ученици у школу улазе поштујућу дистанцу од најмање 1,5 м.

·        Родитељи ће децу доводити до дворишта и није могућ улаз у школску зграду.

·        Улазак у школу организоваће и надзираће  дежурни наставници.

·        Приликом доласка у школу и у школском дворишту ученици и родитељи  морају имати маске на лицу.